Българска партия в РС Македония

Нуждата от широка българска партийна коалиция, която да участва на избори, да получи обществена подкрепа и да влезне в управлението на държавата, за да извърши належащите демократични реформи, е жизнено важна. Това е единственият и правилен път за да получат българите в РС Македония равни права с другите народи, за да бъдат вписани в Конституцията на държавата, за да могат свободно да се нарекат българи, а и за да участват в управлението на държавата като държавнотворен народ.

Тази инициатива вече получи подкрепа от Република България в лицето на министъра на външните работи Светлан Стоев. Предстои да се изградят структури на бъдещата партия във всички градове в РС Македония.

Водят се разговори за коалиция с партия ГДУ на българския гражданин и патриот Петър Колев, както и с партията на бившия премиер на Македония - Любчо Георгиевски - ВМРО - Народна партия.

Необходима е широка българска коалиция, която да излезне с призив към всички граждани на РС Македония, че единствено тази коалиция може да отвори вратите на ЕС пред държавата, защото е свободна от влиянието на службите и икономическите кръгове, които желаят конфликт с България и българите.

Това е най-приоритетната инициатива на Фондация Македония - да подпомогнем този процес на формиране на голяма българска партия в РС Македония, която да обедини всички българи, както и всички граждани на Македония, които желаят държавата Уудим да бъде част от Европейския съюз.

Включете се в тази инициатива като ни пишете във формата за контакт.